RSS

Followers

BUDAK HILANG

Posted by : Ariani Abdullah at 2:06 PM 0 Comments

KALI NI, ENTRI RIN PASAL KISAH TAK BAPE NAK BEST.. ANK BUAH KWN RIN, HILANG DARI HARI JUMAAT LEPAS..22/4/2011..  LOKASI TERAKHIR SEKOTAR SEKOLAH KAT KOTA MASAI.. MAK DIA CKP, BDK NI TAK BALIK - BALIK DARI SEKOLAH.. YA ALLAH.. JAUHKANLAH SEGALA PERKARA BURUK DAN YANG TIDAK DIINGINI DARIPADA BERLAKU..KASIHANILAH IBU BUDAK INI.. 
KAMI DI CUPPIES LOVER CORNER MOHON KERJASAMA DARI SMUA, TERUTAMA YANG TIGGAL DI KAWASAN PASIR GUDANG DAN MASAI..ANDAI ADE TERLIHAT @ TERPANDANG BDK NI, LAPORKANLAH PADA YANG BERKENAAN.. HANYA ALLAH YANG DAPAT MEMBALAS JASA BAIK ANDA SEMUA.. 
HARI NI HARI MEREKA, ESOK LUSA KITA TAK TAHU.. HARAP DIJAUHKAN SEGALA BALA DAN BENCANA YANG TIDAK DIINGINI.. AMIN...
MOHON KERJASAMA SEMUA....
Updated 26/4/2011 : Alhamdullilah..ats kerjasama smua, budak ini telah dijumpai.. ade seorang hamba Allah telah bawa bdk ini ke Balai Polis Scientex dan pihak polis telah memaklumkan kpd keluarganya.. syukur ke HadratMu, ya Allah....

PH ACADEMY NEW INTAKE

Posted by : Ariani Abdullah at 8:50 AM 0 Comments

salam semua.. kali ni, entry rin berkisar pasal education pula.. bagi sesape yang berminat untuk sambung belajar atau pun ingin menambahkan lagi ilmu yang ada, bolehla riki2, tgk2 dan jenguk2 kolej ni.. PH ACADEMY TRAINING CENTRE .. Kolej ni dibuka untuk membantu anak2 bangsa erutama bangsa melayu yang tidak berpeluang untuk melanjutkan pelajaran ke ipt2 kerajaan / swasta yang lain.. kolej ni juga dibangunkan sepenuhnya ank melayu tempatan kita yang matlamatnya adalah untuk melihat ank bangsa melayu kita sendiri berjaya dan mampu bersaing dgn bangsa lain terutama dlm bidang IT.. bukan itu sahaja, golongan yg bekerja / tidak bekerja dan juga usia emas juga boleh memohon untuk melanjutkan pembelajaran di sini.. byk kursus - kursus yang ditawarkan sejajar dgn perkembangan IT skrg dan dgn yuran yg berpatutan.. bermula drpd tahap asas dlm IT sehinggalah ke tahap yang lebih tinggi..
PH ACADEMY TRAINING CENTRE
COMPUTER FACILITIES + INTERNET

CLASSROOM
THE ENTRANCE
 Terdapat pelbagai kursus yang ditawarkan dan boleh lihat kat sini.. KURSUS / PROGRAM YG DITAWARKAN

pendaftaran telah dibuka sekarang dan smua org dialu - alukan untuk mendaftar.. secara online ataupun manual..hehehe.. ONLINE REGISTRATION

untuk mengetahui lebih lanjut, bolehla berhubung terus dgn kolej ni.. jgn risau krn kolej ini adalah dibawah Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK). 

Marilah kita sama - sama maju dan terus maju wahai ank bangsaku.. :)

i Love u, Sayang...

Posted by : Ariani Abdullah at 10:12 AM 0 Comments

Entry kali ni pasal personalized cuppies lagi.. tp, kali ni agk sedey siket la.. my custemer kali ni nk bg cuppies pd bf dia yg nk pegi merantau jauh dan mgkin agk lamer.. so, yatie decide nk bg cuppies yg mewakilkan luahan hati dan perasaannya terhadap bf dia.. wahhh..romantik gitu.. cuppies still choc moist dan dia nk theme purple.. ni la hasilnya.. 



msg from yatie : 'kak, cupcake lawa sgt dan sedap.. bf yti suke dan dia sedey  n nanges yti bg cupcakes tu.. lastly yti pn nges gak sbb last day kitorg jmpe hr ni.. thnks kak..nti yti nk tempah utk bday ank buah yti ye..'

akak ni mudah no sayu hati.. so biler dpt msg dr yatie, akak pn nanges same.. akakkkk jugakkk...
thnks yatie tempah dgn Cuppies Lover Corner...

PH ACADEMY at TESCO SERI ALAM, PASIR GUDANG

Posted by : Ariani Abdullah at 9:48 AM 0 Comments

Ph Academy Malaysia membuka booth pertanyaan dan mengada sesi bertemu pelanggan di TESCO BANDAR SERI ALAM, PASIR GUDANG.. kepada pelajar lepasan spm dan sesiapa yg berminat utk sambung belajar dalam bidang IT, boleh dtg untuk mngetahui dgn lebih lanjut..

Tarikh : 16 & 17 April 2011 (Sabtu dan Ahad)
Masa : 10 pg - 10 mlm
Tempat : TESCO Bandar Seri Alam, Pasir Gudang..

Special Gift for Special Friend

Posted by : Ariani Abdullah at 3:28 PM 0 Comments

this is repeat order from Yana.. alaaa.. yg order cuppies utk bf dia tue.. but, dz time utk bff dia, yan..
yana nak coklat pula kali ni.. with purple theme colour.. so, ni lah hasilnya... :)



dlm coklat ni filling mixed fruit & plain.. ok yana, hope ur bff like it.. daaa...

Football Theme Birthday

Posted by : Ariani Abdullah at 10:08 AM 0 Comments

yg ni plak order from kwn yana.. name dia tak bgtau sape la plak.. tp order ni mmg mencabar giler.. last minit plak tu.. haiihhh.. seb baik la time ni amni takde, klau tak mmg akak tak amik ye dikk.. hehehe..
diorg ni nk buat sprise bday party utk bf masing2.. dan this gal plak nk kan football theme cuppies.. naseb baik ade stok dik..dan naseb baek jugak lah afiza from ChocHavana sudi nk melayan order last minit utk edible ni.. klau dia takde, tak dapek akakkk nk nolongnyeee.. muahhahaa..


 hehehe.. nx time bg notis awal ye adik2ku syg.. kekekke..
harap u oll suke dgn cuppies2 tu.. :)

You are everything to me...

Posted by : Ariani Abdullah at 9:58 AM 0 Comments

this order from yana utk beloved bf dia.. hehehehe.. dia ade cerite, bf dia slalu kate dia tak hargai ape yg bf dia buat kat dia slama ni.. haaa.. nk dijadikan cerite, diorg nk buat surprise kat bf dia ni.. dia nk cuppies yg ade story line.. so, i suggest her buat cuppies from dr awal kenal smpailah skrg ni.. ni lah hasilnya... yana nak kan skali dgn fresh roses 3 kuntum.. sooo romantic, kan..? :)



tadaaa..inilah hasilnyeeee... :)

The Lucky Visitor

Posted by : Ariani Abdullah at 4:18 PM 1 Comments

haaa..ingat lagi tak dgn hot count game dlu.. sape yg dpt hit 8888 akan dpt hadiah... hehehhee.. actually, thr true 8888 lucky visitor tu tak tau sape.. tp miss zue ni, dia print scrin yg menyatakan yg dia visitor yg ke 8889.. dah takde org tuntut as 8888 person, miss zue ni dikire sbg pemenang.. so, the lucky visitor goes to MISS ZUE.. yeayyyy !!!
sebenarnye, hadiah nye adelah coklat 24pcs.. tp memandangkan miss zue ni tokey coklat jgk, so tpaksalah change to cupcake.. rin tukar from 24pcs coklat to 4pcs choc cuppies..