RSS

Followers

Hepi B'Day Dr Hanis

Posted by : Ariani Abdullah at 4:54 PM 0 Comments

ni oder from my ex school mate, dr aleeyah for her best fren, dr hanis.. with medic theme..
full fondant covered.. moist choc cake inside... 




Angry Bird's Fever

Posted by : Ariani Abdullah at 4:49 PM 0 Comments

ha.. yg ni plak..cake2 yg same tema.. ANGRY BIRD !! mmg berhantu angry birds ni.. 
dr game smpailaaaa ke baju, cake, beg, mainan.. selipar n underwear pn ade.. kekekeke..
ha.. jom la layan kek2 angry birds ni..

ni kek my doter's bday..



Kek ni oder from Maswadi and Kak Nolie utk Danish & Danisha... Angry Birds Theme jugak.. :)





Yang ni pula oder from Aein utk yg tersayang... :)





Cuti2 wif Family

Posted by : Ariani Abdullah at 4:18 PM 0 Comments

Haloo..Haloo..Halooo...
lame kan kite tak update blog..asik update gamba tru facebook je... hehehhe..
now baru ade mase nk menghaplod segala mcm cerita...
mcm2 yg blaku spnjng kite tak mengupdate cerita kat blog..
ade suka, ade duka, ade tak bape nk duka..dan ade yg best2 sgt.. hehehhee..
tp, kite juz share yg best2 je lak.. cuti mane, mkn ape best..dan yg paling penting...kite cerita psl kek2 yg sedap2 dan cantik2 sudeiiii..hehehhe...
ok now... i nk update gmba2 yg dah lameee terpending dlm hard drive ni... 
selamat menjamu mata..hookeeeeyyy... :)








ni gmba2 mase bcuti kat kg.. jauhhh.. kat pontian, johor.. hahahahha.. (criter mcm kg tu kat ostolia je kan...hehehe..) ni la putri2 ku.. da besar da ank2 mummy.. :)

PROMOSI KEK PENGANTIN

Posted by : Ariani Abdullah at 11:01 AM 0 Comments

hi uollsss.. lamenye rs tak menulis kat blog ni.. huuu..skrg ni CLC maha sebok.. tak ckup kakitangan rasenye.. haaa.. ni cek nak habaq mai.. CLC tgh buat Promosi Kek Kahwin utk bakal2 pengantin.. ni senarai harganya..

KEK KAHWIN BUTTERCREAM 2 TGKAT : RM150*

KEK KAHWIN FONDANT 2 TGKAT : RM 200*

*Deposit Cake Stand akn dikenakan sebyk RM50.. Jika Cake Stand dipulangkan dgn keadaan seperti sediakala, deposit akn dipulangkan semula.. 

okey semua bakal2 pengantin.. sila semak2 album CLC..kot2 ade yg bkenan ke.. hehhee...

Ni contoh2 kek.. Kalau ade design lain yg bkenan di hati pengantin, boleh la dikemukakan dan kami akan cube memenuhi impian andaaa... :)
Fondant 2 tiers.. RM 200..

CONTOH JE..taken from internet.. yg ni fondant..2 tiers..

taken from internet.. yg ni pula Buttercream Cake.. 2 tiers..

MARI ! MARI ! MARI !

My Princess Turns 2

Posted by : Ariani Abdullah at 11:01 AM 0 Comments

pejam celik..pejam celik.. dah 7/10/2011.. genapla putri mummy ni berumur 2 tahun.. sekejap je ms berlalu.. rs mcm baru je teran keluar bdk sorg ni.. haihhh.. hehehhee..
haa.. 8hb 10 itu ari, kami mngadakan bday party my lil princess yg ke 2 tahun.. skali dgn open hause raya.. hehhee.. kali ni dgn tema Angry Birds !! wahhh..sakan... mak dia yg lebey2 kan.. kekekkee.. wat to do..last year ms bday kakak ni, mummy tgh mabuk2 kepayang.. buat kek castle kat kakak pn mcm tak bape nk cantik.. tp gagahkan diri gak buat utk ank tsyg.. but dz year.. mummy buatkan kek angry birds kat kakak.. memual nk buat fondant..since fondant tu manis, mummy tukar ke buttercream.. kek pula, mummy try buat American Chocolate Cake.. yummehhh...!!
huii..byk gak kakak dpt bday present tahun ni.. tp, smua nye bkaitan ngn angry birds,..hehehe...terima kasih kpd smua yg hadir, yg memberi hadiah dan yg membantu dlm mjlis ni. esp. to my mum, beloved hubby, my family and all.. thnk u sooo muchh !!
ok..jom layan gmbb ms bday party tu... :)

Amni's Goodie Bag

Amni's Personalized Chocolate

Amni's Angry Birds Cake

Bday Girl

Happy Bday Putri Amni Raisha

Bday Girl wif presents...

Selamat Hari Lahir, Mak

Posted by : Ariani Abdullah at 4:01 PM 0 Comments

ni last minute from ayuni.. dia nk cuppies with edible image.. disebabkan dia oder last minute, makanya tak dpt la nak memenuhi kehendaknya.. CLC blom bli printer EI tu lg..so tak leh nk last minute oder... huhuhu..
tp naseb baek yuni ok, dia tak kesah mcmane, as long as cantik dan sedap.. so, ni lah hasilnya...



Wellness Basket

Posted by : Ariani Abdullah at 3:44 PM 0 Comments

yang ni hamper buah utk our boss yg masuk hospital baru2 ni.. semoga boss cepat sembuh, k.. amin..




Love..Love..Love..Wedding Cake..

Posted by : Ariani Abdullah at 3:38 PM 0 Comments

ni pn oder from kak nurul.. dia yg satu kek kahwin yg simple je.. so, i decide making this one for her.. kak nurul surprise tgk kek ni.. dia kate sgt cantek.. me loike.. :)  everibodi also sgt suke dgn kek.. alhamdulillah..
tema dia adelah turquoise.. so, ni lah hasilnya...





Basket of Cuppies Blossom

Posted by : Ariani Abdullah at 3:25 PM 0 Comments

ni special oder from my ex office mate, kak nurul.. dia tak kisah rupa mcm mane as long as fondant cuppies.. so, i decide nk buat mcm ni.. dan the pengantin was soooo hepi ms i hantar kat rumah dia.. dia ngat juz biasa2 dlm kotak.. tak sangka siap ade fresh flower.. takpe kak, hadiah from CLC utk akak.. ni lah hasilnya.. 



the pengantin was so hepi with this hantaran cuppies.. CLC pn hepi juga biler custemer hepi.. alhamdulillah.. :)

Another Hit Count..The Lucky 50 clicker..

Posted by : Ariani Abdullah at 3:02 PM 0 Comments

hi..hi..hi.. CLC buat hit count game lg..tp kali ni kat fb pula.. baru je buat page ni.. sila la click like kat page CLC ye.. pengclick ke 50 akan menerima hadiah misteri dr kami.. sila mengclick ya.. :)
thnks ya.. !! muaaahhh.. :)

Hepi Bufday Ifa

Posted by : Ariani Abdullah at 3:41 PM 0 Comments

this oder from my baby sister..for her future sis in law..


Hepi Belated Bday Pak Lah

Posted by : Ariani Abdullah at 3:38 PM 0 Comments

this oder from yana..